Over borstvoeding Madelief

Waarom Madelief?

Madelief staat voor Ma-de-liefste, want dat ben jij geworden; de liefste mama. Het moederschap is iets wat je moet leren. Je blijft zelfs je hele leven leren om moeder te zijn. Een kleine baby vraagt natuurlijk iets heel anders van je dan een schoolkind of een puber. Je groeit vanzelf met je kindje mee. Maar dat je de liefste bent, dat is duidelijk. Jouw kindje heeft behoefte aan jou, aan zijn eigen moeder. Je kindje is een deel van jou en voelt zich thuis bij jou. Het is geweldig als je je kindje borstvoeding kunt geven. Het is het beste superfood wat je kunt bedenken. Tijdens het drinken ligt je kindje dicht tegen je aan, het ruikt jou, ziet jou, hoort jouw hartslag, voelt jouw warmte. Het is de fijnste plek die je voor een baby kunt bedenken. 

Ook wanneer je geen borstvoeding wilt of kunt geven kun je je kindje die warmte en nabijheid geven. Leg je kindje tijdens het drinken zonder kleertjes tegen jouw blote buik en knuffel je baby heel veel.

Over borstvoeding Madelief babyvoetjes
Annette NoordHof Lactatiekundig borstvoeding-Madelief

Wie ben ik?

Ik heet Annette, ik ben getrouwd met Rolf en samen hebben wij 3 kinderen gekregen, die ondertussen volwassen zijn. Rolf en ik wonen in Leusden. Voordat ik de opleiding voor lactatiekundige had afgerond was ik al ervaringsdeskundige. Ik heb mijn kinderen borstvoeding gegeven en ben daarbij tegen verschillende uitdagingen aangelopen.

Ik houd van fietsen, wandelen en buiten bezig zijn. Ik schilder graag de natuur die ik om mij heen zie onder de naam studio Janno. 

Sinds 2013 werk ik als lactatiekundige.

Als lactatiekundige help ik moeders en babys bij de (borst)voeding. Maar het kan tijdens een consult ook gaan over andere dingen, zoals huilen, slapen, dragen. Borstvoeding is de ideale manier om je aan je kindje te hechten en jouw kindje aan jou. Daarom is het ook zo belangrijk dat het goed gaat en dat jullie er plezier in hebben. Als het (tijdelijk) niet goed gaat, of het lukt helemaal niet, dan zijn er gelukkig nog veel andere dingen die helpen bij de hechting. Ik help je graag om te ontdekken wat bij jullie past.

 

Hoe werk ik?

Wanneer je een consult afspreekt kom ik bij je thuis. Ik hoor graag van je hoe de zwangerschap, bevalling en kraamtijd zijn gegaan en waar je op dit moment tegenaan loopt. Een borstonderzoek kan een onderdeel zijn van het consult.

Ik kijk natuurlijk naar hoe je je baby aanlegt, hoe jouw baby aan de borst aanhapt en drinkt, en ik kijk ook even in het mondje van je kindje. Maar soms is er wat anders aan de hand of heb je andere hulp nodig Dan kan ik je adviseren naar iemand anders te gaan, zoals een huisarts of osteopaat.

 

werkwijze borstvoeding Madelief-3