Testimonials

De afgelopen weken is Vighors drinktechniek nog enorm verbeterd!

Hoi Annette, ik wil toch even een update geven van hoe het nu gaat! We zijn namelijk nog steeds vol aan de borstvoeding en het gaat hartstikke goed! Af en toe een productiedipje, nog weleens wat last van de melkblaar, maar ondanks dat gaat het echt super goed!

De afgelopen weken is Vighors drinktechniek nog enorm verbeterd! Eerst leek het klieven niet meteen een enorm effect te hebben maar ik zie nu dat het blijft doorwerken ik heb er alle vertrouwen in nu dat we het zeker tot een half jaar gaan volhouden en hopelijk nog een beetje langer!

We zijn je ontzettend dankbaar voor wat je voor ons hebt gedaan.  Ga zo door en dat je nog maar vele baby’s en hun moeders mag helpen! groetjes, Anniek

Anniek met Vighor

De borstvoeding is nu een hele fijne ervaring

Op advies van mijn verloskundige ben ik bij Annette van borstvoeding Madelief terecht gekomen.
Omdat borstvoeding geven bij onze eerste dochter nogal pittig is geweest, door overproductie, enorme stuwing, kloven en een kindje wat we achteraf wel kunnen bestempelen als huilbaby. Toch wilde ik weer proberen om borstvoeding te geven bij onze tweede dochter.
Ik heb een consult bij Annette gehad tijdens mijn zwangerschap, en daaruit is een heel fijn stappenplan gekomen die ik direct kon inzetten vanaf de geboorte. Dit zorgde ervoor dat ik zekerder aan de borstvoeding begon. Ook erg fijn dat ik via whatsapp in contact kon blijven met Annette (want ja je blijft toch over bepaalde zaken wat onzeker). Nadat onze dochter een week oud was, is Annette nog een keer langs geweest om puntjes op de i te zetten. Door alle fijne tips en het duidelijke stappenplan, had ik binnen 1,5 week mijn overproductie onder controle en is borstvoeding geven een hele fijne ervaring voor mij, mijn baby en ook mijn man.

Xandra

Je bent van hele grote waarde voor ons geweest

Dankjewel voor je hulp gedurende mijn borstvoedingsavontuur. Ik ben heel blij en trots dat het gewoon 9 maanden is gelukt. En dat komt ook echt door jouw bezoek hier aan huis met een week of 6. Wat een omslagpunt was dat, vanaf toen werd het echt een genietmoment om te voeden. Je bent van hele grote waarde voor ons geweest.

Rianne & Fedde

Annette heeft me iets heel moois gegeven

De borstvoeding verliep zeer slecht bij mijn oudste en ik wilde voorbereid aan mijn tweede kindje beginnen. Via via ben ik bij Annette terecht gekomen. Ik woon in regio rotterdam maar via de digitale weg (FaceTime en mail) heeft ze me enorm geholpen.

We hebben een prenataal consult gedaan en ze heeft mijn ideeën samen met haar adviezen in een mooi plan verwerkt. Mijn verloskundige had nog nooit zoiets gezien.

Ik voelde me zelfverzekerd en ging m’n kraamtijd positief tegemoet.
In de kraamweek hebben we nog mailcontact gehad en ik heb 1 keer een lactatiekundige uit de buurt mee laten kijken.
Annette begreep me en was laagdrempelig benaderbaar.
Ze heeft me iets heel moois gegeven; 7 maanden borstvoeding voor mijn dochter op een plezierige manier.
Ik ben Annette eeuwig dankbaar.

Anka

Zonder de hulp van Annette was het niet goed gekomen

In de kraamweek van mijn eerste dochter Tessa begon alles rooskleurig met de borstvoeding. ik had meer dan genoeg melk en Tessa groeide als kool.

Toen ontstond de eerste kloof op dag 5 en op dag 7 een borstontsteking. Een week vol ellende volgde. Het voeden ging enorm veel pijn doen en het werd daarom een gespannen situatie. Daarnaast liep de melkproductie terug door de ontsteking. Dit ging ons boven de pet. We hadden hulp nodig.

We belden Annette en ze kwam de volgende dag al langs. Ze begeleide ons intensief over een periode van 2 weken. Ik wilde niet stoppen met voeden, want ik was nog maar net begonnen. We leerden bijvoorbeeld nieuwe houdingen om Tessa aan te leggen, waardoor er veel meer ontspanning was. Annette heeft ons er met tips, advies, praktische ondersteuning zoals wegen, kolfapparatuur en tepelkloof verzorging, en een luisterend oor erdoorheen geholpen.

Tessa is nu 6 maanden en ik geef nog steeds de borst. Inmiddels is alles al lang de normaalste zaak van de wereld. De steun van Annette hebben we als erg prettig en helpend ervaren. Het gaat verder dan wat de kraamzorg kan bieden. Zonder hulp van haar was het zeker niet zo goed afgelopen.

Wat ben ik blij dat ik een lactatiekundige benaderd heb om met een voeding mee te kijken

“Een lactatiekundige, dat is toch zo’n strenge dame die je pusht om tot in de lengte van dagen borstvoeding te geven?”. “Moet ik überhaupt wel  iemand inschakelen?”.  “Ik heb mijn oudste dochter toch ook een half jaar borstvoeding gegeven?”.

Dat waren zo ongeveer mijn gedachten toen ik eigenlijk niet meer wist wat ik moest doen om mijn dochter goed te voeden. Maar wat ben ik blij dat ik Annette benaderd heb om met een voeding mee te kijken.  Twee dagen later kon ze al langskomen. Mijn jongste dochter was toen een week of acht oud. Ik had al een dubbele borstontsteking achter de rug en vermoedde dat mijn baby niet meer tevreden was na voeding. Ze wilde wel drinken, maar het lukte haar niet om er voldoende uit te krijgen. Ik werd flink onzeker en twijfelde onder andere of ik haar wel op de juiste manier aanlegde.

Annette bevestigde mijn intuïtie dat het mijn dochter inderdaad niet lukte om effectief te drinken. Na een kleine ingreep aan de lipband en tongriem kon mijn dochter weer goed drinken, sliep ze langer en het belangrijkste: ze was weer de blije en voldane baby die ik kende.

Verder kreeg ik goede tips om mijn overproductie te reguleren. Het resultaat was, dat ik niet meer bang was voor borstontsteking. Ik had mijn ‘borstmanagement’ en vertrouwen weer op orde.

Ook toen mijn baby (duidelijk een dame met karakter) niet uit de fles wilde drinken, vond ik een luisterend oor bij Annette en kreeg ik een lijst met praktische adviezen.

Ik vind Annette een warme, professionele en bovenal nuchtere vrouw met veel oog voor de gevoelens van een moeder. Ze reageerde snel op mijn vragen en was goed bereikbaar.

Joske

Toen de kraamverzorgster weg was begonnen de twijfels toe te slaan: drinkt hij wel genoeg?

Onze zoon Julius krijgt al 9,5 maand volledige borstvoeding. Ik ben hier echt enorm trots op, maar weet niet of mij dat ook was gelukt zonder de hulp van Annette.

Voor de geboorte van Julius had ik mij nog niet goed georiënteerd op de borstvoeding. Ik wist dat ik het wilde proberen, maar ik had ook veel slechte ervaringen gehoord. Na de geboorte heeft de kraamverzorgster ons geholpen met het opstarten van de borstvoeding. Toen zij weg was, begonnen de twijfels toe te slaan over de borstvoeding. Drinkt Julius wel genoeg? Ook werd Julius onrustig en bleef het voeden gepaard gaan met pijn.

Na 2,5 week hebben we de hulp van Annette ingeroepen en die heeft meegekeken hoe Julius dronk. Tijdens onze afspraak heeft ze veel praktische tips gegeven en gaf ze ons de bevestiging dat Julius goed in staat was aan de borst te drinken. Zij heeft hierdoor de onzekerheid weggenomen zodat wij konden doorzetten met de borstvoeding, en dat met succes! Julius was na 8 weken enorm gegroeid op mijn melk, wat een goed gevoel gaf dat!

Toen ik later ziek werd door een borstontsteking kon ik Annette bellen om mijn vragen te stellen, dat was ook erg fijn. Elke keer als ik Annette op de hoogte bracht van onze mijlpalen, kreeg ik een leuke reactie terug! Bij het consultatiebureau en het mama-café in Vathorst kwam ik aanraking met andere jonge moeders en er bleken meer moeders met fijne ervaringen met Annette te zijn.  Heel erg bedankt!

Christien & Julius